Schuldsaldoverzekering

Wat is dit? Schuldsaldoverzekering?

Wie het over een hypothecaire lening heeft, heeft het bijna automatisch ook over een schuldsaldo verzekering.

De schuldsaldo is de verzekering die bij overlijden van uw partner of uzelf, een gedeelte of het volledige bedragvan het openstaande woonkrediet terugbetaalt.

Vroeger was het afsluiten van een schuldsaldoverzekering verplicht wanneer u van de fiscale aftrek van uw hypothecair krediet wou genieten. Vandaag is dit niet meer het geval. De premie(s) die u in het kader van een schuldsaldo betaalt, genieten nu vaak zelf van een fiscale aftrekbaarheid.

schuldsaldoverzekering
Antwerpse schuldsaldoverzekering
schuldsaldoverzekering Antwerpen
schuldsaldoverzekering

Successierechten & Grote kapitalen

Uiteraard bestaan er nog meerdere zeer interessante doelen waarbij er een dekking overlijden kan onderschreven worden voor een bepaalde looptijd. Hieronder een voorbeeld m.b.t. successierechten:

Het is door iedereen gekend dat de erfgenamen bij een erfenis successierechten verschuldigd zijn. Aangezien dit zeer grote kosten met zich mee kunnen brengen, wordt dit risico momenteel door vele Belgen ingedekt via een verzekering kapitaal bij overlijden.

Alleenstaande moeder (50 jaar) met één studerende dochter van 19 jaar heeft een eigen woning, dewelke ondertussen volledig schuldvrij is.

Waarde woning € 350.000 Spaargelden € 0 Successierechten in dit geval zullen ongeveer € 37.500 bedragen. De nog studerende dochter zal niet kunnen ontlenen en zal dus de woning  snel moeten verkopen. Een snelle verkoop wordt gerekend aan 80% van de waarde, aldus € 280.000. Hiervan moet ze € 37.500 betalen, met als gevolg dat er voor haar netto € 242.500 overblijft. Dit is toch maar liefst een verlies van € 107.500 op de woning, dewelke via een indekking van de successierechten (€ 37.500) kon vermeden worden (indien mevrouw deze polis op haar 50ste zou afsluiten zou de premie € 22,94/maand bedragen, voor een 10 jarige dekking).

Meer info oner Beringse schuldsaldoverzkering.

schuldsaldoverzekering
hypotheken Antwerpen
schuldsaldoverzekering
kredieten Antwerpen

Diabetes

Uniek op de markt: mits bepaalde voorwaarden wordt er GEEN bijpremie berekend in geval van diabetes !!

 

schuldsaldoverzekering
hypotheken Antwerpen
kredieten Antwerpen

Kom in contact met ons

antwerpse hypotheek

Kunnen wij u helpen?

Uw naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek Antwerpen sluit u af bij DHS finance